Μπάφας Κρυστάλλι Τυριά

2 νέα πολυτελή προϊόντα από το παραδοσιακό τυροκομείο Κρυστάλλι της Γ. ΜΠΑΦΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΒΕΕ στην Άρτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού θα είναι 2 νέα προϊόντα παραδοσιακού τυριού από το τυροκομείο μας. Το πρώτο είναι το καπνιστό τυρί Ηπείρου και το δεύτερο είναι η Γραβιέρα με τρούφα, παλαιωμένη και καπνιστή.

Καπνιστό Τυρί Ηπείρου
Την πετυχημένη Γραβιέρα μας, επιχειρήσαμε να την καπνίσουμε σε ξύλα οξιάς και να ωριμάσει για 4 μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων που, με τον κατάλληλο συνδυασμό κρασιού, μπορεί να σας χαρίσει μία ξεχωριστή εμπειρία γεύσης.
Γραβιέρα με τρούφα Παλαιωμένη και Καπνιστή
Συγκεντρώσαμε την καλύτερη τρούφα των βουνών της Άρτας και φτιάξαμε μία τέλεια σε γεύση Γραβιέρα. Στη συνέχεια καπνίστηκαν από κοινού σε ξύλο οξιάς και ωρίμασαν για ένα ολόκληρο έτος. Το αποτέλεσμα ήταν ένας συνδυασμός μαγικός που χαρίζει στον ουρονίσκο μας μία Artisanale εμπειρία γεύσης.
Τα νέα μας τυριά, συνδυάζονται αρμονικά με έναν παλαιωμένο ερυθρό οίνο ποικιλίας Cabernet, Ξινόμαυρο ή Syrah.

Λίγα λόγια για το τυροκομείο
Το παραδοσιακό Τυροκομείο Κρυστάλλι του Γεωργίου Μπάφα ξεκίνησε τη λειτουργία του το μακρινό 1965 και ήταν το πρώτο Τυροκομείο πανελλαδικά που το 2002 δημιούργησε και εισήγαγε στην αγορά, γραβιέρα με διάφορες γεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην πλούσια γκάμα παραδοσιακών τυριών που υπήρχε, προστέθηκαν: Γραβιέρα με πιπέρι, Γραβιέρα με τσίλι, Γραβιέρα με βότανα του δάσους, Γραβιέρα με μαύρο σκόρδο, καθώς και Γραβιέρα με μαύρη τρούφα. Φέτος, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την καινοτομία αυτή, ξεκίνησε η παραγωγή των 2 ξεχωριστών καπνιστών γεύσεων που αναφέραμε πιο πάνω. Το τυροκομείο σήμερα, έχει προσαρμοστεί πλήρως στα σύγχρονα απαιτητικά υγειονομικά δεδομένα και συνεχώς επεκτείνεται. Πλέον η δυναμική του είναι τέτοια που μπορεί να επεξεργάζεται ημερησίως εώς και 15 τόνους γάλακτος. Ο Γεώργιος Μπάφας, που είναι στο τιμόνι του τυροκομείου αυτή τη στιγμή, συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων γενεών και ως επιστήμων τεχνολόγος τροφίμων, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση του πάνω στην τυροκομική τέχνη, δεν επαναπαύεται και καθημερινά βρίσκεται σε συνεχή έρευνα για νέες γεύσεις ώστε να δημιουργεί τυριά με ξεχωριστή ποιότητα και μοναδική γεύση.

Scroll to Top